top of page

FAQ.

 • Heb ik veel plaats nodig om een wall.k.dot te plaatsen?
  Niet echt, je moet er niet je hele interieur voor aanpassen :) Een plekje van 1,5m2 is eigenlijk al genoeg. En ook een gang of een verloren plekje kan ingezet worden om te wall.k.dotten! Het is zelfs niet aangeraden om de stickerdots ver uit elkaar te hangen, aangezien de kleinste kids dan niet aan alle stickers kunnen. Je maakt het spel zo groot en zo uitdagend, als je zelf wil. Hoe meer vloeren, muren, plafonds je in het spel betrekt, hoe leuker en uitdagender om te spelen.
 • Kan ik de wall.k.dot stickerdots verwijderen en op een andere plaats hangen?
  De wall.k.dot stickerdots zijn voorzien van een verwijderbare lijmlaag. Bij correct gebruik op een geschikte ondergrond, kan je ze dus prima terug afnemen. Op een andere plaats terughangen is een andere vraag. Als je de stickerdots heel voorzichtig kunt afnemen, zonder beschadigen en zonder dat er verfresten of vuil op de lijmlaag komt, zou je ze op een andere plaats kunnen terughangen. (Sommige klanten hebben dit wel al met succes verplaatst, maar wall.k.dot kan niet garanderen dat het overal lukt.)
 • Van welk materiaal zijn de dots gemaakt?
  De wall.k.dot stickerdots zijn gemaakt van pvc-, en ftalaatvrij stickermateriaal. Ze bestaan uit een onderlaag, een printlaag en een laminaatlaag, die de print beschermt tegen UV en beschadiging (krasjes,...). De dots zijn ook perfect afwasbaar met een vochtige doek, dus geen probleem om proper te houden.
 • Moet mijn muur of vloer speciaal behandeld zijn om de wall.k.dot stickerdots aan te brengen?
  Neen hoor, je kan de wall.k.dot stickerdots gewoon op een oppervlak aanbrengen met een effen, niet-poreus oppervlak. Hoe minder poreus en hoe vlakker, hoe beter de hechting. De dots zijn het meest geschikt voor harde, gladde ondergronden zoals tegelvloeren, niet-poreuze houten vloeren, deuren, ramen, meubels en glad gepleisterde muren zonder structuur en zonder behangpapier. We kunnen niet garanderen dat de dots even goed kleven op muren met fijn schuurwerk of stucwerk of gekorrelde structuren. Je maakt de ondergrond stof-, vet- en vuilvrij, zorgt dat hij droog is, en kleeft de dots. Als je zowiezo toch nog eerst schilderwerken moet uitvoeren, neem je best een afwasbare verf, gezien er soms wel (vuile) handjes en voetjes terecht komen naast de dots :) Bij pas geverfde muren wacht je best min. 2 weken voordat je de dots aanbrengt, zodat het schilderwerk helemaal uitgedroogd is.
 • Zullen mijn muren/vloeren beschadigd zijn bij het afhalen van de wall.k.dots?
  Het antwoord is heel erg afhankelijk van de kwaliteit van de ondergrond, en van de periode dat de dots op de ondergrond gekleefd hebben. De stickerdots zijn voorzien van een verwijderbare lijmlaag, dus bij correcte plaatsing en op een kwalitatieve ondergrond, kunnen die perfect verwijderd worden zonder schade. Bij kwalitatieve ondergronden is er heel weinig kans op schade bij het afnemen. Als de dots er al enige tijd op kleven, zou het kunnen dat de lijmlaag hele kleine stukjes verf meetrekt, maar dit kan je oplossen door de dots eerst wat te verwarmen met een haardroger vooraleer ze eraf te halen. De lijmlaag wordt dan warm, waardoor de dots makkelijker loskomen. Dit moet je uiteraard allemaal wel voorzichtig en rustig doen, anders is er toch weer kans op "schade". Bij iets minder kwalitatieve ondergronden of verflagen, kan het zijn dat er een beetje verf meekomt met de lijmlaag. Bij heel slechte ondergrond, zou er ook wat pleisterwerk kunnen meekomen, maar dat gebeurt zelden. Hoe poreuzer de ondergrond, hoe minder sterk de connectie tussen lijmlaag en de ondergrond, en dus hoe minder kans op "schade". Gezien wij niet instaan voor de onderlaag, kunnen wij hier geen garanties bieden op het niet schaden van de ondergrond bij het afnemen van de dots.
 • Kunnen de wall.k.dots ook buiten geplaatst worden?
  Neen, op dit moment zijn de aangeboden dots enkel voor het gebruik in droge binnenruimtes op droge, stof- en vetvrije ondergronden. Wij sluiten niet uit dat er op termijn ook varianten voor buiten in het aanbod komen. Mocht er daarvoor interesse zijn: laat het ons weten, dan zorgen we daarvoor! Of we zorgen voor een eenmalig product op maat voor speciale toepassingen. Neem daarvoor zeker contact op met ons! klaar@wallkadot.be
 • Kunnen de kids meehelpen plaatsen?
  Jazeker, ze zijn makkelijk op een vlakke ondergrond aan te brengen. Onder begeleiding samen met de kids, kan het plaatsen zelfs een extra leuk moment opleveren. De stickers zijn niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar, door de kleinere stickerdots die op de dobbelstenen kleven. (verstikkingsgevaar bij inslikken.)
 • Hoe lang duurt het plaatsen?
  Dit hangt ervan af hoe snel je werkt :) en of er kinderen meehelpen die je wat moet begeleiden. Als je er een uurtje voor uittrekt, zal dat zeker voldoende zijn.
 • Maken jullie ook wall.k.dot spellen op maat?
  wall.k.dot zelf voorziet enkel de spellen die aangeboden worden in de webshop. Maar wall.k.dot wordt ondersteund door UpArt, die de projecten op maat uitwerkt. Dus contacteer ons zeker met al je zotste vragen en ideeën, UpArt pakt ze met plezier aan!
gebruiksaanw_Tekengebied 1_Tekengebied 1

Veiligheidsvoorschriften.

1. De wall.k.dots zijn gemaakt om op de muur, vloer, raam, deur,... te kleven. Ze dienen niet om op elkaar te kleven. Als kinderen helpen kleven, zal dat ook steeds onder toezicht van een volwassene zijn. Laat de stickers ook niet rondslingeren, maar kleef ze direct, om verstikkingsgevaar (stickers op elkaars mond kleven of inslikken,...) te voorkomen. 

 

2. De dots zijn geschikt om onder begeleiding mee te spelen, gezien er kleine onderdelen bij zitten (de dobbelstenen van ca.2,5cm groot). Door de kleine stickerdots op de dobbelstenen, is er gevaar voor verstikking indien deze afgepeuterd worden. Daarom is het spel niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar. Noch de stickers, noch de dobbelstenen mogen in de mond gestopt worden om verstikkingsgevaar te voorkomen.

3. Indien de dots op de vloer gekleefd worden, dient met op blote voeten of met schoenen het spel te spelen. Sokken of schoenen met gladde zolen kunnen leiden tot uitglijden. 

4. De wall.k.dots zijn niet gemaakt om buiten te plaatsen, noch om in natte of vochtige ruimtes (badkamer, douche,...) te plaatsen, noch om vlak bij een warmtebron te plaatsen.

5. Bij heel langdurig en intens gebruik, zou er kunnen slijtage optreden. Zorg ervoor dat uw kinderen eventueel loskomend materiaal niet in de mond stoppen. Verwijder losse deeltjes direct.

6. Schoonmaken kan met een vochtige doek en eventueel met een mild schoonmaakmiddel.

7. De stickers zijn voorzien van een verwijderbare lijmlaag, dus veroorzaken bij goed gebruik geen schade aan de ondergrond bij het afnemen van de stickers. Mochten ze toch niet gemakkelijk loskomen van de ondergrond, is het aangeraden om de stickers eerst lichtjes op te warmen met een haardroger. Daarna komen ze makkelijker los.

wall.k.dot is niet aansprakelijk voor materiële of immateriële schade veroorzaakt door het gebruik van het wall.k.dot spel.
Gebruik actief speelgoed altijd met begeleiding en onder toezicht van een volwassene.

wall.k.dot is gekeurd conform Richtlijn 2009/48/EG van het Europees Parlement en de Raad van 18 juni 2009 betreffende de veiligheid van speelgoed.

('de speelgoedrichtlijn')

wall.k.dot is als idee, en als merk ingeschreven bij het BOIP.
De naam wall.k.dot, en het logo is een beschermd beeldmerk met woordelementen.


Het is dus niet toegestaan wall.k.dot na te maken, te kopiëren of wall.k.dot als handelsnaam te gebruiken.

bottom of page